Vid tiotiden på lördagskvällen skedde kidnappningsförsöket i Frölunda. Foto: Jesper Ingevaldsson, Sveriges Radio

Maskerad man försökte kidnappa 3-årig flicka

1:24 min

En 3-årig flicka utsattes för ett kidnappningsförsök på Briljantgatan i Frölunda igår kväll. Det var en maskerad man som försökte få med sig flickan från en lekplats, men dennes storebror kunde stoppa förövaren.

Jan-Erik Lundberg är jourkommissarie på Polisen:

– Det som händer är att det är några småbarn som leker på en plats, och en bil kör upp intill. En maskerad man kommer ur bilen och går fram och plockar upp flickan och försöker få med sig henne, säger han.

Flickans 9-årige storebror rycker då in och tar tag i flickan och sparkar och slår mot mannen, som tillslut släpper och flyr tillbaka till bilen, där en förare sitter beredd och direkt kör iväg.

– Enligt familjen finns inga fiender eller hotbild överhuvudtaget, de vet inte vad detta kan handla om, i alla fall enligt de uppgifter vi fått inledningsvis. Men vi ska göra djupare förhör med de snart, säger Jan-Erik Lundberg.

Polisen har inga uppgifter om bilen, utan viktigaste utredningsmaterialet nu är flickans kläder där eventuella DNA-spår kan säkras.

Jesper Ingevaldsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista