Gothia Towers. Foto: Adam Samara/SR P4 Göteborg

Gothia Towers vill hålla kvar gästerna på hotellet

1:42 min

Gothia Towers öppnar snart sin fjärde restaurang för allmänheten och med ett par interna restauranger har de blivit en stor restaurangaktör i Göteborg. Samtidigt som de expanderar, paketeras gästernas vistelse allt mer för att de ska stanna innanför väggarna på Gothia Towers.

– Jag tror inte att vi skulle överleva utan Gothia och deras mässor och när de satsar så hårt i dessa tider. Det viktiga är bara att man inte paketerar allt kring Svenska mässan, så att det blir att man bara besöker Svenska mässan och inte Göteborg, säger Bengt Linde, ordförande i Göteborgs restaurangförening.

Konceptet med att paketera hela besöket under ett tak kommer ursprungligen från Las Vegas som är en mycket stor mässtad.

Hur Gothia Towers ambition om att försöka hålla gästerna på hotellet kommer att påverka Göteborgs restauranger återstår att se men hotellets VD Petter Ullberg tror att det är nödvändigt för att Göteborg ska vara en attraktiv mötesplats för kongresser och mässor.

– Om man tittar på mötesindustrin idag, så handlar det väldigt mycket om att samla allt under ett tak. Tid är väldigt viktigt för mötesarrangörer, så det är viktigt att ha allt samlat på ett ställe. Ju fler deligater man kan ha boende, desto mer effektivt blir mötet. Det är den idén vi har tagit med oss.

– Vi paketerar, självklart, för det är vad våra besökare vill ha. Jag tror att det kommer att bli ännu mer paketering i framtiden. Men samtidigt blir vi också väldigt mycket starkare på att ta hit fler människor, så jag tror inte att man behöver oroa sig för det, säger Petter Ullberg.


Hampus Rundberg
hampus.rundberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista