Fortsatt sökande efter trollhätte-kvinna

Sökandet efter den kvinna från Trollhättan som saknats sedan 30 juni, fortsätter. I dag satte polisen i hund i eftersökningarna.

Än en gång satte polisen in hund i sökandet efter kvinnan som man tror blivit mördad, eftersom stora mängder blod hittades i hennes lägenhet. Trots omfattande sökningar har ännu ingen kropp hittats.

Även Missing people deltar i arbetet; hittills har man sökt ett tiotal gånger med sammanlagt 120 patruller, och ytterligare sökningar i nya områden förbereds, enligt Kenneth Edström på Missing people.

En 36-årig manlig bekant till kvinnan anhölls till en början men släpptes sedan i brist på bevis. Brottsrubriceringen var då människorov men ändrades sedan till mord.

I samband med det skulle mannen höras igen men gick inte att hitta. Han är nu häktad i sin frånvaro och polisen tror att han finns utomlands. Hittills har varken polis eller mannens försvarare hört av honom.

men i natt skrev mannen på sin Facebooksida att han under agen skulle inställa sig på en svensk ambassad i en europeisk huvudstad, uppger TV 4 Nyheterna Väst.

Han vill få sitt namn rentvått, hävdar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".