Oro efter kidnappningsförsöket

Vågar inte släppa ut barnen

"Mina barn är livrädda"
1:00 min

En maskerad man försökte i helgen kidnappa en 3-årig flicka från en lekplats på Briljantgatan i Västra Frölunda. Enligt polisen finns ingen anledning till oro, men många föräldrar som bor i området vågar inte längre släppa ut sina barn.

Manuchehr Partour är en av de oroliga föräldrarna.

- Ja, jag har tre barn och de är livrädda nu för att gå ut på gården. Efter det som har hänt vill jag inte låta dem vara ute längre än till 20.00, säger Manucheur Partour som bor i området vid lekplatsen där kidnappningsförsöket hände.

- Det är upp till föräldrarna att vara lite mer uppmärksamma, att det iallafall är en vuxen med när barnen är ute på gården. Den här gången var det ingen vuxen och det var sent på kvällen också, säger han.

Hannan Chamoun som också bor på Briljantgatan, precis vid lekplatsen, är ute med sina tre barn och några av deras vänner. Förut kunde hon låta barnen leka själva, men det vågar hon inte göra längre.

- Förut kände jag att visst mina äldsta som är 8 och 10 kan väl gå ner själva, men nu känns det inte lika självklart längre, säger hon.

- Vad jag känner och tänker är att de här personerna har varit där och tittat och sett att det kommer barn och de finns där själva under vissa tider på dygnet, och då slog de väl till där på kvällen när det var lite mörkare, säger Hannan Chamoun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".