Foto: Rebecka Erici/P4 SR Göteborg

Tre skadade efter rån på Drottninggatan

Tre personer, både personal och väktare, blev skadade när ett växlingskontor på Drottninggatan i Göteborg rånades på tisdagsförmiddagen av två eller tre maskerade och beväpnade män.

Butiken hade hjälp av väktarna när man skulle öppna för dagen.

– Det var del av deras normala arbetsuppgifter, säger Ronny Fredriksson, presstalesman för Securitas till TT.

Två män som gömt sig nära butiken kom då fram och det blev tumult.

– Vakterna sa "gå in, gå in, kom inte ut". Jag kollade och såg två killar kom ut genom grinden. Två killar med hjälm som hade två väskor med sig. De gick snabbt förbi mig och sprang till trapphuset, säger Aso Abbas som har butiken bredvid till Västekot.

– Man mår dåligt. Man har inte tillräcklig säkerhet på jobbet, säger en delägare, som vill vara anonym, till den drabbade butiken.

Den ene väktaren fick ett sår i bakhuvudet och fick tas till sjukhus, den andre utsattes enligt uppgift också för våld men behövde inte åka till läkare. En tredje person, en anställd i butiken, skrämdes svårt av dramatiken och togs till sjukhus.

Den skadade väktaren kunde senare under dagen lämna sjukhuset. Han och hans kollega ska nu få hjälp av det krisprogram med psykolog med mera som finns för Securitas anställda.

Den drabbade butiken är ett växlingskontor som också handlar med guld.

Rånarna försvann på en mörk scooter eller moped och det är oklart om de fick något med sig. Det finns uppgifter om att väktare ingripit för att stoppa rånet.

Rebecka Erici/Västekot
rebecka.erici@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista