Göteborgsk sommarpratare i VM för transplanterade

1:02 min

Nu pågår VM för transplanterade i Sydafrika. Göteborgaren och sommarprataren Martha Ehlin ställer upp i sju grenar.

För två år sedan genomfördes värdsmästerskapen för transplanterade i Göteborg, och just nu pågår World Transplant Games i Durban i Sydafrika fram till den fjärde augusti.

En av deltagarna är göteborgaren och sommarprataren Martha Ehlin, som för två år sedan tog fem guldmedaljer, i alla grenar hon ställde upp i (kula, höjdhopp, länghopp, spjut, innebandy).

– Jag kommer ställa upp i sju grenar den här gången, och då är det tre stycken jag kör individuellt. Jag har spelat volleyboll, och så har jag två stafetter jag ska springa på lördag, Martha Ehlin.

Förra gången hon var med så ställde hon upp i fem grenar för att hon två år tidigare fått just fem organ transplanterade.

– Det var strax efter min operation som jag hörde talas om att det fanns världsmästerskap för transplanterade. Och det blev också en målsättning för mig under min rehabilitering att kunna medverka, säger Martha Ehlin.

Hennes medverkande hade inte bara fysiska fördelar. Det blev också en aha-upplevelse, berättar hon.

– Jag kände för första gången att jag kunde vara med i ett sammanhang där allt var så positivt och så friskt. För under en lång tid hade jag varit dålig och levde på sjukhuset. Jag kände att "nu är jag tillbaka", säger Martha Ehlin.

Anna Olofsson
anna.olofsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista