Johanna Toftby är gäst i dagens Picknick i P4. Foto: Mats Carlsson
Picknick i P4

Johanna Toftby om livet i och utanför tv-rutan

15 min

Hon är bloggare, frisör och känd från reality-tv. I rutan sökte hon kärleken och fann den - men inte inför tittarna. I "Småstadsdrottningar" fortsätter hon livet i tv-rutan. Är Johanna Toftby drottning i hemstaden Skövde?


– Vi som är med i programmet är inte några jäkla drottningar på något sätt, vi skrattar lite åt det. Det vi vill är ju att lyfta fram vår fantastiska småstad.

I Skövde har Johanna Toftby en frisersalong, och trivs där tillsammans med sina döttrar.

-- Alla känner alla och alla hälsar på varandra i matkön.

Förutom arbetet på den egna salongen och medverkan i olika tv-projekt tar hennes blogg upp mycket tid.

– Jag triggas av utmaningar och jag tycker det är kul att inspirera. Sedan tycker jag om uppmärksamhet annars hade jag aldrig haft en blogg eller varit med i tv, det går inte att såga något annat. Men jag mår väldigt bra av att kunna hjälpa människor och ge inspiration om till exempel hårtips eller träning. Det ger mig energi och kraft.

Många reagerar positivt på det hon skriver, men negativa kommentarer dyker också upp.

– Det är väldigt lätt att vara lite elak bakom en anonym dator, så är det tyvärr, men bloggar man så får det rinna av en även om det kan vara jättejobbigt. Det är väldigt viktigt att se de positiva kommentarena istället.


Picknick i P4
picknick@sverigesradio.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista