Skottlossning på Jolengatan i Mölndal. Foto: Hampus Rundberg/P4 SR Göteborg

Polis till sjukhus efter skottlossning

En polis har förts till sjukhus efter en skottlossning utanför en snabbmatsrestaurang vid Eklanda i Mölndal, vid lunchtid. Det skedde under ett ingripande mot en man i trettioårsåldern som hotade en kvinna med en hammare, och det var en av de två polismännen som avlossade skottet. Det är ännu oklart om mannen skadades, han eftersöks i Guldheden med helikopter och hundar.

Skottlossningen inträffade vid McDonalds på Joléngatan vid Eklanda i Mölndal.

En man hotade en kvinna med ett tillhygge, och när polisen ingrep uppstod tumult, då mannen försökte fly. En polisman fastnade i mannens bil och dras med bilen ett stycke.

I samband med dettta avlossas ett skott från en av de två polisernas vapen.

Enligt Thomas Dellenhed, yttre befäl, handlade det om "verkanseld", vilket innebär att skottet inte avfyrades av misstag utan skedde i syfte att stoppa den flyende mannen.

Polisen som fastnat i bilen har förts till sjukhus med smärtor i rygg och ben.

Flera polispatruller och en helikopter sökte efter gärningsmannens bil, vilken återfanns i Guldheden. Med den platsen som utgångspunkt söker polisen med hund. Det finns dessutom vittnen till händelsen.

Klockan 13.30 på torsdagen var mannen ännu inte gripen. Det är inte helt klart om skottet avlossades av misstag eller för att stoppa mannen. Att mannen körde iväg trots att polisen fastnat i bilen rubriceras för närvarande som försök till dråp.

Mer information följer.

Västekot
vastekot@svergiesradio.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista