36-åringens advokat Tommy Nilsson. Bild: Filippa Bohlin/P4 Väst Sveriges Radio
Trollhättefallet

36-åringen kommer att ställas inför polsk domstol

Det står nu klart att den 36-årige man som är huvudmisstänkt i fallet med den 23-åriga tvåbarnsmamman kommer att ställas inför polsk domstol på fredagen.

Kvinnan, som försvann i slutet på juni, är hemmahörande i Trollhättan. Det kommer att hållas en häktningsförhandling imorgon i Warszawa och därefter väntar beslut om mannen ska hämtas av svensk polis eller ej, enligt 36-åringens advokatbyrå.

Två män, en 31-åring och en 35-åring, sitter häktade misstänkta för skyddande av brottsling. En 36-årig man häktades i sin frånvaro i förra veckan misstänkt för mord. Mannen befinner sig just nu i Polen. 

Men det är en fråga för svensk och Polsk polis att komma överens om.
Advokaten Tommy Nilsson själv kommer inte delta i förhandlingarna imorgon utan förutsätter att 36-åringen har ett annat polskt juridiskt ombud imorgon. Detta bekräftar Tommy Nilsson för P4 Väst.

Utredningen fortsätter i fallet med den försvunna 23-åriga kvinna i Trollhättan som misstänks ha blivit mördad. Polisen spärrade i dag av ett nytt område i närheten av Grästorp öster om Trollhättan.

– Vi har fått in uppgifter som är intressanta för oss, säger Thord Haraldsson vid länskriminalen till TT men vill inte kommentera fynden ytterligare.

Polisens tekniker är på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista