Foto: Kristoffer Olsson/Sveriges Radio

Lindholmen science park ska göra transporter grönare

0:45 min

Transporterna genom Europa ska bli mer miljövänliga. Därför har Lindholmen science park fått 25 miljoner kronor till projektet "Swiftly green".

– Vi har fått chansen att stå i spetsen där man vill säkra det gröna perspektivet, säger Jerker Sjögren som är programansvarig.

Projektet arbetar med att skapa förutsättningar för mer hållbara och miljövänliga transporter. Lindholmen Science Park och Swiftly Green har fått 2,8 miljoner euro (ca 25 miljoner kr) för att skapa förutsättningar för mer hållbara och miljövänliga transporter genom Europa.

– Vad det är fråga om i det här fallet är till exempel hur man kombinera olika åtgärder för att minska utsläppen av koldioxid, för att skapa så effektiva och miljövänliga lösningar som möjligt. Vi har ett jätteproblem att lastbilstransporterna står för en väldigt stor del av utsläppet av koldioxid, säger Jerker Sjögren.

Erik Holmlund
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista