1 av 4
Delar av Fjällbacka hamnar i CNN. Nu ska rasrisken förebyggas. Foto: Robin Nilsson/P4 Väst.
2 av 4
Jini Reddy vid Grundsunds östra kaj. Bild: Kristian Erskog/P4 Väst Sveriges Radio
3 av 4
Christina Ingemarsdotter, Jini Reddy och Emelie Persson. Bild: Kristian Erskog/P4 Väst Sveriges Radio
4 av 4
Christina Ingemarsdotter och Jini Reddy. Bild: Kristian Erskog/P4 Väst Sveriges Radio

Fjällbacka, Grundsund och Grebbestad skildras av reporter från CNN

1:45 min

Den bohuslänska kusten är en av de tio vackraste vildmarkerna i världen, skrev den brittiska journalisten Jini Reddy tidigare i vår. Den här veckan är hon här igen för att uppleva Bohuslän på uppdrag av CNN. Och idag står det "paddla kajak i Grundsund på schemat".

 

– Jag är i västra Sverige, på bohuslänska kusten i fem dagar och jag ska precis åka på en kajaktur. Jag är väldigt upprymd över detta, säger Jini Reddy.

Efter att Bohuslän kom med på Jini Reddys lista över världens tio vackraste vildmarker så har Bohuslän synts mycket i internationell media. BBC, Vanity Fair, Daily Mail, The Times och nu CNN är några av dem som njutit av vad Bohuslän har att erbjuda. 

– I går så kom jag fram, vi åkte med min guide Emelie till Grebbestad. Vi åkte båt och jag provade på ostron och njöt av skaldjur. Det var väldigt fräscht och delikat och sen fortsatte vi till Fjällbacka. 

Fjällbacka är den vackraste fiskebyn hon någonsin sett. Och idag är hon alltså i Grundsund för att paddla kajak. 

– Det är den vackraste fiskebyn jag någonsin har sett i mitt liv.

Emelie Persson har hand om press och PR på Västsvenska Turistbyrån och ser ett rejält uppsving i den västsvenska turismen.

– Det betyder såklart jättemycket och intresset för Västsverige är jättestort. Vi är jätteglada att hon är här. Det här är ett resultat av ett långsiktigt arbete som vi gör på Västsvenska Turistrådet, att sätta Västsverige på kartan och få hit mer turister och få mycket PR till Västsverige.

Har man märkt av det här på något sätt?

– Ja, företagen har ju rapporterat att det kommer mycket mer utländska turister och intresset och kännedomen om Västsverige har ju också ökat. Så det är ju helt klart resultat på det arbete vi gör och vi tycker det är jätteroligt. 

Artikeln som Jini Reddy skriver om Bohuslän kommer att publiceras senare i vinter på CNN Travel. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista