En död och sex skadade i kraftig villabrand

En 38-årig kvinna avled i en kraftig villabrand i Partille på lördagsmorgonen. Sex personer fick rök- och brännskador och vårdas på Östra sjukhuset.

Strax efter klockan halv sju på lördagsmorgonen fick Räddningstjänsten larm om en kraftig villabrand i Kyrkåsliden i Partille. Sammanlagt fanns det elva personer i huset när branden utbröt. Enligt polisen fler än vanligt, eftersom ett antal bekanta var på besök.

En person, en 38-årig kvinna, påträffades död i huset av Räddningstjänsten. Sex personer togs till Östra sjukhuset och skadeläget är ännu oklart.

Räddningstjänst fick branden under kontroll efter ett större släckningsarbete med upp emot 30 man på plats. Eftersläckningen pågick under större delen av lördagen.

Orsaken till branden är ännu okänd. Nu ska en teknisk undersökning göras av området och polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand. Under söndagen kommer polisen att besöka Östra sjukhuset för att se hur de sex skadade mår och, om det är möjligt, inleda samtal om omständigheterna kring branden.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista