Anders, Tilda och Frida Nordgren väntade på ersättningsbussen till Stockholm. Foto: Rebecka Erici/SR

Blandade känslor inför ersättningsbussarna

"Lite bök blir det ju, men det får gå"
1:53 min

Göteborgs central hålls avstängd för underhållsarbete fram till klockan fem på söndagen. Tågen har ersatts med bussar och när P4 Göteborg frågade runt på stationen var tankarna delade kring hur informationen har fungerat.

Monica och hennes man som var på väg till Stockholm kom till stationen nästan två timmar innan ersättningsbussen skulle avgå. 

– Vi ska kolla var bussarna går någonstans, eftersom det är ersättningsbuss till Alingsås, säger hon.

Hur känns det att åka buss istället för tåg?

-- Det var väl inte riktigt vad vi hade tänkt oss, men det får gå.

Mattias skulle även han till Stockholm, men hade inte blivit varse om ändringarna i resplanen förrän han kom till stationen.

– Jag fick reda på det idag, nu när jag kom. Jag tycker inte det är okej riktigt om jag ska åka buss istället, för det kommer ju ta x-antal timmar mer än vad tåget tar, säger han. 

Från Västtrafik menar man att det är en stor utmaning att göra den här typen av omläggningar men att det i stort sett har gått bra. Under söndagsmorgonen verkade också de flesta resenärer välinformerade om vad som skulle hända. Kieron Kelly var på väg till Stockholm och tog resrutten med ro.

-- Det känns okej faktiskt, det är lugnt. Det är söndag och vi har ingen panik alls. Helt okej, säger han.

Fotnot: De spår som trafikeras av SJ är igång igen redan från klockan två. Klockan fem är all trafik till och från centralen öppen igen.

Rebecka Erici
rebecka.erici@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".