1 av 2
Ungdomarna i Stenungsunds Stingers hockeyläger tar ett symboliskt spadtag. Foto: Mikael Berglund/Nyhetersto
2 av 2
Ungdomarna i Stenungsunds Stingers hockeyläger tar ett symboliskt spadtag. Foto: Mikael Berglund/Nyhetersto

Spadtag för ny ishall

Christer Ahlén, Stenungsunds hockey: "Ett oerhört stort lyft."
1:31 min

På måndagen togs ett symboliskt spadtag av en ny sporthall i Stenungsund. Det som kallas Nya Nösnäs.

Frågan om en ny sportläggning har varit en infekterad politisk strid i kommunen och splittrat den styrande alliansen. Men efter att planerna klubbades i fullmäktige för en månad sedan togs nu alltså första spadtaget.

– Vi samlade en grupp av våra yngre medlemmar som deltar i vårt hockeylkäger att ta det första spadtaget på den plats där den nya ishallen ska byggas, säger Christer Ahlén, från Stenungsunds hockey.

Den nya ishallen har ju varit omdiskuterad, hur känns det nu?

– Efter kommunfullmäktiges beslut känns det tryggt, och med tillförsikt ser vi fram emot att det här äntligen ska bli verklighet, säger Christer Ahlén.

Hallen som ska bli 4 000 kvadratmeter stor ska kunna ha en publik på 1 000 personer, och beräknas står klar vid årsskiftet 2014/2015.

– Eftersom den nuvarande ishallen och framför allt isbädden har 50 år på nacken så kan man med gott samvete påstå att den är utspelad. En ny ishall betyder ett oerhört stort lyft både för ishockeyn och konståkningen i Stenungsund, säger Christer Ahlén.

Carina Holmberg
carina.holmberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".