På söndag är det dags för Hammarkullekarnevalen. Bilden ovan visar 2007 års upplaga. Arkivbild: Karin Malmhav/Scanpix

Kulturkalaset vill nå ut till alla

Tasso Stafilidis, Kulturkalaset: Viktigt att locka fler från ytterområdena
1:28 min

När Kulturkalaset börjar imorgon är det ett kalas med en än tydligare inriktning på att nå så många olika sorters göteborgare som det bara går. Tanken är att kalaset ska vara en angelägenhet för alla.

Att locka många människor, tror arrangörerna, handlar om att skapa ett program där människar var och en, alla med olika smak, ska kunna hitta något intressant. Men i år väljer man dessutom att genomföra en bussturné till ytterområdena av Göteborg, där bland andra medverkande på kulturkalaset deltar.

Allt för att locka människor som kanske vanligtvis inte åker in till centrala stan.

– Kulturkalaset har kanske den bredaste målgruppen och den bredaste besöksgruppen av all kulturaktiviteter som finns i den är stan under ett år. Men vi tycker ändå det är så viktigt att vi vill göra särkskilda insatser för vi tycker det är så viktigt att locka fler från ytterområdena, säger Tasso Stafilidis som är operativt ansvarig för Kulturkalaset.

Tror du att det är människor i ytterområdena som inte alltid hittat till kalaset i centrum vid Götaplatsen och på Liseberg och där det nu finns ?

– Nej det tror jag faktiskt inte. Vi ser i olika mätningar och det ser lite olika ut, från vilka delar av stan som folk kommer. Men vi tycker det är så viktigt, och vi vill samtidigt se till att fler olika slags människor kommer till kalaset och därför är det viktigt att vi kommer ut till de områdena där alla människor är blonda och blåögda och pratar klingande göteborgska.

Fotnot: Vid sjutiden på tisdagsmorgonen blir det diskussion i P4 Morgon Göteborg om hur könsföredelningen är bland de medverkande.

Erica Hedin
erica.hedin@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".