Foto: Lars Pehrsson/Scanpix

Risk för brist på potatis

Den varma sommaren kan ställa till problem för potatisskörden. Det kan rent av bli brist på potatis, på grund av torkan i framför allt södra Sverige och i stora delar av Europa, enligt ordföranden för branschorganisationen LRF-GRO:s potatissektion, Anders Nilsson.

I vissa länder ute i Europa ser det riktigt illa ut. Enligt potatiskonsulent Ingemar Nilsson får Tyskland nog den lägsta skörd som de någonsin har haft.

Den varma sommaren kan ställa till problem för potatisskörden. Torkan i framför allt södra Sverige gör att det ser ut att bli brist på potatis framöver. Lokala variationer kan dock förekomma, till exempel ser det något bättre ut i norra Sverige.

– Det kommer bli brist på potatis, det tror jag faktiskt, mycket med tanke på den torka som har varit i södra Sverige och stora delar av Europa, säger Anders Nilsson, ordförande för branschorganisationen LRF-GRO:s potatissektion till nyhetsbyrån TT.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".