Man vilse i skogen i elva dagar

"Har inte haft någonting att äta"
1:19 min

En man i 40 årsåldern har hittats svårt medtagen i skogen vid Eriksberg i Alingsås. Enligt polisen i Alingsås kan han ha varit vilse i skogen i upp till 11 dagar.


Mannen har berättat han missade tåget i Alingsås tog en promenad och träffade två män som lurade in honom i skogen och bjöd honom på något att dricka, och efter det vet han inte vad som hänt. I tisdags hittades han av en motionär.

– Han var kraftigt nedkyldoch hade njursvikt, så han var ganska medtagen efter incidenten. Han hade inte haft någonting att äta, utan hade försökt att få i sig lite vatten. Det hade bland annat haglat en kväll, berättade han. Då hade han fått i sig lite vätska, säger polisens presstalesman, Christer Fuxborg.

– Han berättar att han förmodligen har legat i skogen i flera dygn. Han ska ha sammanstrålat med två personer en kväll - han vet inte hur många dagar sedan det var - men han säger att han blev erbjuden någonting att dricka som gjorde att han blev yr. Sedan hade de här personerna passat på att ta saker ifrån honom i samband med det.

Är det troligt att mannen har varit i skogen i elva dagar?

– Svårt att säga. Vad man kan konstatera är att han har en låg kroppstemperatur, och han är väldigt medtagen. Så allt tyder på att han har varit i skogen, men i exakt hur många dagar är svårt att säga just nu. Han har känt sig så snurrig och medtagen och nedkyld, på grund utav det som han blivit utsatt för, så han har svårt att hålla koll på hur många dagar det har gått.

Mannen har inte varit anmäld försvunnen under tiden, men klarlagt är att han åkt tåg från Töreboda den 2 augusti och att han sedan hittades i skogen av en motionär den 13 augusti.


Sara Kvist
sara.kvist@sverigesradio.se

 

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".