Mattias Bjärsmyr är inte med i IFK Göteborgs trupp som möter Elfsborg i morgon. Foto: Björn Lindgren /Scanpix.

Mattias Bjärsmyr inte med i truppen mot Elfsborg

1:44 min

Mattias Bjärsmyr är inte med i truppen när IFK Göteborg i morgon tar emot regerande mästarna Elfsborg. Den skadade mittbacken har rehabtränat för fullt och säger sig vara tillbaka från skadan, men tränare Mikael Stahre anser inte att han är redo att spela riktigt än.

– Mattias har jobbat på väldigt tålmodigt och fokuserat och är jättenära att spela. För mig är det väldigt nära nu, vi siktar på nästa vecka, säger Mikael Stahre.  

Mattias Bjärsmyr drabbades av en bristning i låret i slutet av maj, och när han i början av juli skulle komma tillbaka slog han upp sin gamla skada på träning. Nu tycker han själv att han är redo för spel, efter en lång tids hård rehabträning.

– De senaste veckorna har jag kört rätt tufft, jag börjar bli trött på det här nu. Jag vet inte om jag är 100 procent frisk, det vet man inte förrän det händer något, men jag skulle vilja spela, säger Mattias Bjärsmyr. 

Med 11 omgångar kvar av allsvenskan ligger Blåvitt fyra i tabellen, med fyra poäng ner till femman Elfsborg. Över 14 000 biljetter är sålda till det västsvenska derbyt på Gamla Ullevi, och Mikael Stahre säger att han har en bra känsla inför morgondagens match.

– Vi möter ett bra lag, det blir en stormatch i svenska mått mätt och det är stort tryck. Vi har dessutom två segrar med oss i bagaget. Från att ha haft en jobbig period i juli månad där vi inte fick några segrar har vi nu fått två segrar i rad och någonstans har vi fått mer energi och lite vind i seglen, säger Mikael Stahre.

Hanna Sandgren
hanna.sandgren@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista