Norra Hisingen vill ge nya möjligheter till utbildning

1:06 min

I september är det premiär för nya utbildningar på Backa Folkets Hus på Hisingen. Göteborgs folkhögskola startar tre olika kurser med förhoppningen att kurserna ska locka människor med lite studievana sedan tidigare, säger Madeleine Högenberg, utvecklingsledare på folkhälsa vid stadsdelsfördelningen Norra Hisingen.


– Vi arbetar för att höja utblidningsnivån i Norra Hisingen och för att hitta nya möjligheter för studieovana människor att hitta nya möjligheter till utbildning. Vi tror att om man är studieovan kan det kännas lättare att börja studera om man slipper sätta sig på bussen och åka in till stan, säger Madeleine Högenberg, utvecklingsledare på folkhälsa vid stadsdelsfördelningen Norra Hisingen.

Det är Göteborgs folkhögskola som på försök startar 3 olika kurser med totalt 60 platser i Backa folket Hus i september. Det handlar bland annat om studiemotiverande folkhögskoelkurs coh en personlig assistentutbildning. 

Sökande som bor i norra Hisingen har företräde och förhoppningen är att kursen både ska höja utbildningsnivån och förbättra hälsan i stadsdelen sägen Madeleine Högenberg.

– På generell befolkningsnivå så har utbildnings nivå och hälsa ett starkt samband. Vi tror att det här är en viktigt satsning för att höja folkhälsan på lång sikt, säger Madeleine Högenberg.

Carina Holmberg
carina.holmberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista