Centrala etikprövningsnämnden ska bland annat ha anordnat en "drinkduell": Foto: Anders Wiklund//Scanpix.

Tror att svartklubbarna blir fler när krogarna stänger

1:38 min

I fredags var det premiär för de nya krogöppettiderna som innebär att krogarna stänger tre på fredagar och fem på lördagar. Frågan om öppettiderna har stötts och blötts en hel del och flera krögare har protesterat.

– Det var ett enormt surr om att folk ville ha efterfester och sökte efter svartklubbar, säger Park Lanes VD Magnus Albrechtsson som själv var ute på stan i fredags kväll.

Enligt Albrechtsson buades det när krogen stängde klockan tre natten till lördagen. Han tror att svarttaxiverksamheten kommer att öka i samband med att krogarna stänger när det är kallt och rått i oktober.

Men Bengt-Arne Reinoldsson (S), ordförande i social resursnämnds utskott tror inte att en två timmar tidigare stängning på fredagar får några negativa effekter.

– Jag tror att det finns tyngre argument som handlar om trygghet och att man har bra arrangemang och så vidare, säger Bengt-Arne Reinoldsson (S).

Västekot
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista