Många trängdes för att få en skymt av kungaparet när de besökte Källby på onsdagsförmiddagen. Foto: Emilie Lindholm, P4 Skaraborg Sveriges Radio

Landshövdingen visar kungaparet Västra Götaland

Landshövdingen Lars Bäckström: "Det känns pirrigt"
1:09 min

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia besöker Västra Götaland i dag. Paret stannar till i Skaraborg på sin Sverigeturné som de gör för att fira kungens 40 år på tronen.

Kungaparet ska åka runt i Skaraborg och besöka bland annat livsmedelsindustrin och familjeföretag. Och för landshövdling Lars Bäckström blir utmaningen att berätta om allt annat som finns i Västra Götaland.

– Från salt till sött, från Bohusläns berg till Billingen, från Västerhavet till Vänern. Och allt det här ska vi försöka fånga på en dag, och det kommer vi göra under bussresorna i länet.

I Västra Götaland bor omkring 1,6 miljoner personer - lika många som det bor på Manhattan i New York, enligt landshövingen. Och till ytan är länet ungefär lika stort som den italienska ön Sicilien.

– Det finns så mycket att berätta om, säger Lars Bäckström.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".