Nyttotrafiken; bussar, lastbilar och taxibilar kör fortare än personbilar visar den nya undersökningar (Bilden föreställer en annan 30-sträcka). Foto: Christer Jonasson/Sveriges Radio

8 av 10 bilister kör för fort förbi Hällesåkersskolan

80 procent av alla bilister som passerar Hällesåkersskolan i Mölndal respekterar inte hastighetsbegränsningen på 30 km i timmen. Det visar en ny undersökning.

Hela 80 procent av alla bilister som passerar Hällesåkersskolan i Mölndal respekterar inte hastighetsbegränsningen på 30 km i timmen, det visar den årliga mätning av trafikhastigheten som NTF Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, gjort.

Det är det sämsta resultatet i hela Västsverige. Nästan lika illa var det utanför Himlaskolan i Ale, där 79 % av alla bilister körde för fort.

Bara vid en av undersökningens 60 skolor, nämligen Garnvindeskolan i Ale kommun, höll samtliga fordon hastigheten vid mätningen som genomfördes innan sommaren.

Nyttotrafiken, som lastbilar, taxibilar och bussar kör betydligt fortare än personbilar enligt undersökningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista