Foto: Johanna Storm/P4 SR Göteborg

Misstänkt knivmördare minns inte mordet

I dag börjar rättegången mot den 53-årige man som åtalats för mord på sin 52-årige flickvän på Hisingen i mars i år. Mannen säger sig inte ha några minnesbilder från mordnatten.

Det var i slutet av mars i år som mannen själv vid tre-tiden på natten larmade polisen.

När de kom till lägenheten på Kastvindsgatan nära Rambergsvallen påträffades den döda kvinnan, som hade dödats genom upprepade knivhugg och fått halsen avskuren.

Den 53-årige mannen, som kvinnan hade en relation med, greps och anhölls kort bara några timmar efter.

Bara ett par veckor innan mordet ringde kvinnan själv till polisen och sa att hennes pojkvän hotade att skära halsen av henne. Polisen kom till lägenheten, men åkte igen eftersom varken kvinnan eller den misstänkte mannen hade något önskemål om att gå vidare med händelsen.

Men två veckor senare dödades alltså kvinnan, på samma sätt som pojkvännen hade hotat med.

Polismyndigheten anmälde själa händelsen till riksenheten för polismål, för att ta reda på om någon kunde misstänkas för tjänstefel då misshandelsärendet avslutades.

Men riksenheten för polismål avgjorde senare att polismännen som besökt lägenheten inte begått något tjänstefel, eftersom man ansåg att det inte fanns något direkt samband mellan händelserna.

Daniela Bergek
daniela.bergek@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".