Den som döms till skadestånd ska i första hand vända sig till målsäganden för att reglera sitt skadestånd. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.

Sju barn har vräkts i Göteborg hittills i år

Antalet barnfamiljer som vräkts från sina hem är färre det första halvåret i år jämfört med samma period förra året. Hittills i år har sju barn vräkts i Göteborg.

Första halvåret 2012 vräktes 310 barnfamiljer i Sverige. Under samma period i år vräktes 251 familjer, en nedgång med 19 procent. Det visar nya siffror från Kronofogden.

Enligt regeringens hemlöshetssamordnare Michael Anefur kan nedgången bero på att socialtjänsten numera kommer in tidigare i processen.

I Göteborg har sju barn vräkts från sina hem under det första halvåret. Två barn vräktes i Alingsås kommun under samma period. 

Vräkningar med barn inblandade förekom i 79 av landets kommuner. Vid nästan var femte vräkning var barnen där då kronofogden kom, tömde lägenheten och bytte lås.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".