Ordförande i Idrott och föreningsnämnden, Anna Johansson (S) inviger planen genom att skjuta en guldboll i mål. Foto: Sveriges Radio

Qviding FIF flyttade in i Härlanda Park

1:26 min

Härlanda Park heter Qviding FIF:s nya klubbstuga och träningsanläggning som ligger vid Härlanda gamla fängelse. I mer än åtta år har projektet varit fotbollslagets högsta prioritet och i går hölls invigningscermonin.

Invigningen började med att de medlemmar som ville fick samlas i de nya lokalerna för ett möte med bland annat sponsorer och politiker. Bland andra ordföranden i Idrott- och föreningsnämnden, Anna Johansson (S) som senare på dagen även invigde planen genom att skjuta en guldboll i en av målen.
Anna Johansson har sedan 2010 varit involverad i projektet och kände sig lättad i går.
- Det känns jättebra, det här är en jättefin anläggning. Qviding är en förening som har otroligt många barn och ungdomar och nu får ju den här föreningen mycket bättre förutsättningar att hålla ihop en bra verksamhet och utveckla dem killar och tjejer som är med här, sade Anna Johansson.

I mer än åtta år har Qviding FIF kämpat emot bland annat överklaganden för att få igenom projektet och till sist fick fotbollslaget sin vilja igenom. Anläggningen kommer att användas som hemmaplan för alla Qviding FIFs lag förutom A-lagen, som kommer fortsätta att spela sina matcher på Valhalla.

Någon som kämpat i mer än tio år för Qviding FIF:s nya anläggningar är klubbchefen Thomas Gustafsson och han hoppas på att Härlanda Park är startskottet för en ny era i klubbens historia.
- Nu kan vi bedriva en helt annan verksamhet än vad vi har gjort hittills. Vi har gjort det bra hittills men med de här förutsättningarna kommer vi både bli större och bättre. Det är jag helt övertygad om, sade Thomas Gustafsson, klubbchef för Qviding FIF.

André Ferreira Barbosa
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista