Erik Johansson jublar efter ett mål i slutet av förra säsongen. Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX

Räddar ekonomin genom att sälja Gaisgården

1:07 min

Gais kommer att klara elitlicensen och kan åtminstone tillfälligt pusta ut. Klubben som länge haft stora bekymmer har säkrat ekonomin genom att sälja Gaisgården. Klubben får fortsätta spela i superettan.

– Faran är över för elitlicensnämnden nu. Det här känns bra för vi löser den kortsiktiga delen. Men vi har den långsiktiga delen kvar att jobba med. Ekonomiskt sett så måste Gais jobba stenhårt med ekonomin på lång sikt, säger Tomas Andersson som är ordförande i Gais.

Det saknas enligt klubbens prognos fyra miljoner kronor för att säkerställa likviditeten i slutet av året. Ekonomin har förbättras sedan i våras.

Det är viktigt att supportrar fortsätter samla in pengar och gå på matcherna, anser klubben som tagit fram en säker gardering via Gaisgårdenförsäljning. Det gör att klubben klarar elitlicensen oavsett. Klubben har klart med en köpare.

– Det är ett gynnat pris med tanke på att Gaisgården kan ju i stort sett bara hyras ut till just Gais. Det innebär att föreningen måste finnas och vara stark nog att klara av att betala en rimlig hyra.

Kan du säga någonting om vad det är för miljoner ni har säkrat?

– Nej, det kan jag egentligen inte. Vi har bara säkrat upp att elitlicensen är klarad, säger Tomas Andersson.

Vem som ska köpa Gaisgården vill Tomas Andersson inte gå in på.

Erica Hedin
erica.hedin@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista