Mariana Boström och hennes mamma Ulla Jönsson, som bor på Rosa Huset. Politikerna lyssnade på de anhörigas oro och beslutet om nedläggning skjuts nu upp. Foto: Daniela Bergek/Sveriges Radio

Politikerna lyssnade på anhörigas protester

1:30 min

Efter att anhöriga protesterat skjuts nu beslutet om att minska antalet boendeplatser för äldre på delar av Krokslätts äldreboende och Örgrytehemmet på framtiden.

Beslutet att minska boendeplatser för äldre i centrala Göteborg skjuts upp. Ansvariga politiker i Centrums stadsdelsnämnd skulle på tisdagskvällen ha tagit beslut om att minska antalet boendeplatser för äldre på delar av Krokslätts äldreboende och Örgrytehemmet.

– För min del och för min systers del så känns det skönt. För det är klart att allt som drar ut på tiden är nog bra för min mamma. Vi hoppas ju att hon ska få bo kvar där hon är för hon har det väldigt bra. Vi hoppas nu på ett bättre underbyggt beslut, säger Mariana Broström vars mamma bor på Rosa Huset.

Efter att anhöriga protesterat skjuts nu beslutet upp. Nämnden fattade i stället beslut om att skicka tillbaka förslaget till förvaltningen med ett antal frågor som de vill ha besvarade inför nästa nämndmöte den första oktober.

Anledningen till minskandet av platser är, enligt politikerna, att antalet äldre i i stadsdelen centrum kommer att bli allt färre de närmsta åren.

Nu hoppas Mariana Broström att politikerna ändrar sig inför att beslutet tas.

– Jag tyckte att det lät som en del kloka politiker som funderade över saker och ting. Jag hoppas på ett förändrat beslut. Detta är ju trots allt vad vi vet ett väldigt bra äldreboende, säger Mariana Broström.

Västekot
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista