Världens största containerfartyg Maersk Mc-Kinney Møller gled förbi Långholmen utanför Torslanda vid 9-tiden på onsdagsmorgonen. Foto: Malin Leissner/P4 Sveriges Radio Göteborg

Världens största containerfartyg har lämnat Göteborg

Tusentals nyfikna göteborgare spanade på det stora containerfartyget när det låg i hamn under tisdagen. Nu lämnar jättefartyget Göteborg för den här gången.

250 nyfikna göteborgare fick se det stora containerfartyget från sjösidan när det stod i hamn under tisdagen. Det var Göteborgs Hamn och Sjöfartsmuseet Akvariet som anordnare guidade båtturer för allmänheten när det stora containerfartyget låg inne i hamnen under tisdagen. Intresset var så stort att biljetterna tog slut.

Någon gång i september kommer ett systerfartyg, Majestic Maersk, till Göteborg. Det är enligt Göteborgs hamn lika stort som Maersk Mc-Kinney Møller. Även då kommer allmänheten få möjlighet att åka guidad tur för att titta närmare på det stora fartyget.

P4 Göteborg
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista