Kent Finell under sin sista sändning av Svensktoppen. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio

Hasse Andersson minns sin kollega Kent Finell

P4 Göteborgs Hasse Andersson: Han litade alltid på sina medmänniskor
3:14 min

Radiojournalisten och programledaren Kent Finell är död. Han avled på ett sjukhus i Stockholm efter en kort tids sjukdom.

Kent Finell föddes i Karlstad och efter handelsstudenten fick han 1966 anställning på Sveriges Radio i Karlstad som sport- och nyhetsreporter. 1969 flyttade han till Stockholm där han anställdes som producent på underhållningsavdelningen.

Kent Finell blev en mycket uppskattad programledare för en rad program, däribland trafikprogrammet På väg, Gomorron och inte minst Svensktoppen.

Han ledde Svensktoppen under tre olika perioder i sammanlagt tjugo år. 1991 lämnade han sin fasta anställning på Sveriges Radio och fortsatte att arbeta som frilans. Samma år var han också ambassadör för Filipstad.

De sista 15 åren av sitt liv tillbringade han mestadels i Spanien.

Kent Finell blev 69 år gammal.

P4 Göteborgs egen Hasse Andersson har i många år arbetat som ljudtekniker åt Kent Finell.

– Det är många roliga händelser man kommer ihåg med Kent Finell. Han litade alltid på sina medmänniskor. Han var en så ödmjuk och omtänksam människa och kollega. Det var alltid öppna famnen och en stor kram. Jag hörde aldrig ett ont ord från hans mun, det kan jag säga ärligt, säger Hasse Andersson.

P4 Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".