Kerstin Karlsson, ordförande för Barnfridsdagarna Foto: Helena Sällström SR/P4 Göteborg

Barnfridsdagarna ska hjälpa barn förstå sina rättigheter

3:17 min

Barnfridsdagarna vill lyfta fram utsatta barns rättigheter. I år deltar 48 organisationer och det är på Kanaltorget som Barnfridsdagarna kommer att märkas mest för allmänheten.

– Det ska finnas en dag för barnen, då barnen kan lära sig förstå vad man har för rättigheter i det svenska samhället, vilken hjälp kan jag få? För barn och ungdomar får inte all den hjälp de är berättigade till, säger Kerstin Karlsson, ordförande i Atsub, anhöriga till sexuellt utnyttjade barn, och ordförande för Barnfridsdagarna.

Dagen riktar sig mycket till barn, men även till vuxna för att de ska kunna ge stöd till barn när det händer något. Det är också en mötesplats för ideella, offentliga och privata verksamheter som jobbar med barns utsatthet i Västsverige.

Totalt 48 organisationer medverkar under Barnfridsdagarna i år. På scenen på Kanaltorget kommer det bland annat bli tal, dans och musik.

Barnfridsdagarna invigs på fredagen av barnombudsmannen Fredrik Malmberg.

P4 Morgon
p4morgongbg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista