Giftiga ormar av okänd sort. Arkivfoto: Trish Prendergast/AP/SCANPIX

Bostadsbolaget vill se regler för giftormar

2:05 min

Det kommunala Bostadsbolaget vill se ett gemensamt regelverk för att ha ormar i lägenhet. Nu vill de ha en diskussion med kommunen om det är möjligt att ha samma regler för alla fastighetsägare.

Frågan har aktualiserats sedan förra helgen då en man i Göteborg blev biten av en av sina giftormar. Mannen är nu utskriven från Sahlgrenska sjukhuset men exakt vad som hände är inte utrett ännu.

– Vi blev lika överraskade som alla andra över det här för vi har aldrig haft problem med sånt här förut, säger Inger-Lena Bennman, kommunikationschef på Bostadsbolaget.

Nu vill Bostadsbolaget se generella riktlinjer för frågan om djur i lägenhet. Därför vill man ha en diskussion med kommunen om vad som är möjligt att göra.

– Det blir ohållbart om alla fastighetsägare ska fundera över vilka djur man får och inte får ha, säger hon.

Hon säger att Bostadsbolaget bara fått något enstaka oroligt samtal från boende.

– Men när det handlar om andra hyresgästers trygghet så måste vi fundera över vad våra hyresgäster vill, säger Inger-Lena Bennman.

P4 Morgon
p4morgongbg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista