Kalle Karlsson, My Engström Renman och Matti Ollikainen i Hellsongs. Foto: Johanna Storm/P4 Sveriges Radio Göteborg

Hellsongs inleder turnén på Pustervik

6:27 min

Med nya albumet "These are evil times" ger sig Hellsongs nu ut på turné. I kväll spelar gruppen på Pustervik i Göteborg innan de åker vidare till Stockholm och Malmö och senare i höst ut i Europa.

Hellsongs är en svensk musikgrupp som bildades 2004 och har gjort till signum att framföra lugna popversioner av kända hårdrocks- och metallåtar.

Nya albumet "These are evil times" består av till hälften hårdrockscovers och till hälften egenkomponerad musik. Varför albumet får heta just så är för att Kalle Karlsson kände att han fått nog av det kalla samhällsklimatet.

– Jag brukar alltid vara rätt optimistisk, men i höstas kändes det riktigt, riktigt risigt. Det var så mycket feministbashing och Sverigedemokrater som vann poäng. Jag har så svårt att förstå det här. Vi har ett jättestort land och ändå tycker en del att det inte finns plats för fler från andra länder för att de inte heter Karlsson eller Svensson i efternamn. Sånt gör mig galen, säger Kalle Karlsson som spelar gitarr och sjunger i Hellsongs.

Så det är en politisk platta?

– Ja, det skulle jag säga. Om vi har en chans att säga någonting som jag tycker är vettigt i låtarna så är det väl bara att mata på, säger Kalle Karlsson.

I kväll klockan 19 spelar Hellsongs på Pustervik vid Järntorget i Göteborg. Sedan väntar två spelningar i Sverige (Stockholm och Malmö). Senare i höst bär det iväg ut i Europa med ett stort antal spelningar i bland annat Tyskland.

P4 Göteborg
p4goteborg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista