Ingen av flickorna på bilden är den flicka från Orust som det talas om i inslaget. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Lundsbergselev från Orust har ingenstans att ta vägen

1:10 min

Catharina Forsell, mamma till en elev på internatskolan Lundsberg, kallar Skolinspektionens beslut att stänga skolan för en kollektiv bestraffning av alla Lundsbergselever.

 

Efter att två pojkar på Lundsberg misshandlats av elever på skolan beslutade Skolinspektionen på onsdagen att stänga skolan. Än så länge är det oklart om Lundsberg kan öppna igen.

Sent på onsdagskvällen blev det också klart att rektorn på skolan får sparken och att styrelsen ställer sina platser till förfogande.

Catharina Forsell vars dotter precis börjat tredje året på internatskolan, är starkt kritisk till Skolinspektionens beslut.

– Vi kan inte förstå hur en myndighet kan kollektivbestaffa 170 till 200 elever och hänvisa till hemkommunen, och splittra alla dessa klasser, säger Catharina Forsell.

Hon frågar sig om det överhuvudtaget finns plats för dottern på någon skola i närheten. 

– Vart ska hon ta vägen?

Catharina Forsell säger att hon och hennes familj inte alls upplevt att det finns den typen av kränkningar som det nu rapporterats om den senaste veckan.

– Det som är så tråkigt är att när alla får frågan om varför de vill gå på Lundsberg och de säger att de trivs så bra på den här skolan, så är det ingen som tror på dem.

Peter Olsson/P4 Väst
peter.olsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista