Maria Nyström är The Naima Train. Foto: Helena Sällström/P4 Sveriges Radio Göteborg

The Naima Train loopar sig själv live på scen

4:45 min

Bakom aliaset The Naima Train gömmer sig Maria Nyström från Göteborg. Hennes musik går ut på att hon loopar sig själv under spelningarna. I kväll kan du höra henne på Jazzhuset i Göteborg.

Genom att sampla sig själv och elgitarren i nästintill realtid skapar Maria Nyström, alias The Naima Train, olika lager med hjälp av en loopstation. Om hon spelar fel får hon helt enkelt skämta bort det, säger hon.

– Jag har en pedal på golvet som spelar in det jag gör. Och sen repeterar den det i en loop, och så kan jag lägga på saker. Och så styr jag den med fötterna och trycker på en pedal och då börjar den spela in och sen så trycker jag igen och då spelas det upp, säger Maria Nyström.

Hur gör du om du spelar fel?

– Då får jag skämta bort det. Det finns liksom inte så mycket att göra. Men det blir en charm med det. Då förstår man att det är på riktigt och att det faktiskt kan gå fel. Ingenting är förinspelat, säger Maria Nyström.

I kväll spelar The Naima Train på Jazzhuset som en liten pausakt mitt i ett DJ-set.

P4 Morgon Göteborg
p4morgongbg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista