Jens Lekman. Foto: Johanna Storm/P4 Sveriges Radio Göteborg

Jens Lekman gästar Luften Är Fri

12 min

På onsdag spelar Jens Lekman på Stora teatern i Göteborg. Men innan dess ska han hinna med spelningar i både Stockholm och England. I nu är han på plats i studion hos Luften är fri.

Under Way out West för några veckor sedan gjorde han en oväntad spelning där han sjöng alla sina låtar på svenska.

– Det var tio år sedan jag släppte min första singel så jag började översätta mina låtar på svenska för att gå igenom dem och förstå dem på ett annat sätt, säger Jens Lekman.

Jens Lekman är just nu mitt uppe i en spelperiod. I morgon spelar han på Popaganda i Stockholm. En festival han varit med på tidigare. Och det gör honom nervös.

– Jag hade inte riktigt förstått hur stor den festivalen är. Jag är fruktansvärt nervös, faktiskt, säger Jens Lekman och berättar att han brukar slå sig på kinderna för att få bort den värsta nervositeten.

I Luften Är Fri spelar han låtarna "I know what love isn't" och den svenska versionen av "Become someone else's", ""Bli någon annans".

På onsdag den 4 september har göteborgarna chans att se honom på Stora Teatern.

Luften Är Fri

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista