1 av 3
Trots det instabila väder tog sig många till Angereds stadspark för att gå på förfesten. Foto: Hampus Rundberg/SR
2 av 3
Göteborg & Co ställde upp ett informationsstånd där man fick veta mer om vad som händer inför 2021. Foto: Hampus Rundberg/SR
3 av 3
Bakom den nya idrottsanläggningen i Angered fanns konsertområdet där bland annat Ulrik Munther och Martin Rolinski uppträdde. Foto: Hampus Rundberg/SR

Förfest i Angered inför Göteborgs jubileum

1:15 min

Under gårdagen hölls det förfest i Angered inför Göteborgs 400-årsjubileum. Trots att det är åtta år kvar till att staden fyller jämt så anordnades det konserter och aktiviteter för hela familjen i nordöstra Göteborg. Angereds stadspark tilldelades även en jubileumsutmärkelse.

– Idag har vi en förfest för att visa allt positivt som sker här i Angered inom utvecklingen i nordost. Men det är även en fest för att fira det stundande 400-årsjubileet som är om åtta år men vi börjar redan nu, säger Anna Forsgren från Göteborg & Co.

Varför börjar man åtta år innan själva jubileet?

– Därför att det tar lång tid att planera ett jubileum och vägen dit är lika viktig som själva året. Så då kan vi fira lite varje år, säger Anna Forsgren.

Under firandet tilldelades Angereds stadspark som är i full gång att byggas den första jubileumsmärkningen som kommer att fortsättas att delas ut under de åtta åren som återstår till den stora festen. Utmärkelsen får parken för att den står för dom värden som jubileet har och är ett sätt för jubileumsstaben att uppmärksamma goda saker som händer i staden innan 2021.

Trots det osäkra vädret så var det många som hade samlats bakom den nya idrottsanläggningen i Angered. Fayoo och Hebah var två av besökarna.

– Vi festar och har jätteroligt. Det finns massa olika aktiviteter, man kan bland annat lyssna på musik och titta på kändisar säger Fayoo.

– Det har varit jätteroligt men jag väntar på Ulrik, fyller Hebah i.

Förutom Ulrik Munter uppträdde även Martin Rolinski och rapparna Vic Vem och Lani Mo. Anna Forsgren på Göteborg & Co hoppas att det kommer bli många fler förfester innan 2021.

– Vi får hoppas på fler förfester. Det här är ju något som kommer lokalt. Det här i Angered var ett lokalt initiativ som vi passade på att haka på, säger Anna Forsgren.

Hampus Rundberg
hampus.rundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista