Foto: Scanpix.

Wæhler tvåmålsskytt när Blåvitt slog Åtvidaberg

2:38 min

Kjetil Wæhler, 37, hade aldrig gjort mål i allsvenskan. Mot Åtvidaberg gjorde han två när IFK Göteborg vann med 3-0. Först 38 allsvenska matcher utan mål, sedan två i samma match. Och Blåvittklacken sjöng på franska: "Kjetil Wæhler, allez, allez!".

Patrck Ljungren utser lagens lirare:
IFK Göteborg: Kjetil Wæhler
Åtvidaberg: Martin Christensen

Den norske mittbacksveteranen, som av supportrarna kallas Bestefar, fick en ren träff med pannan i tolfte minuten. Tobias Hysén slog hörnan från vänster och Wæhler placerade nicken i den tomma delen av målet.

2-0 sparkade han in med högerfoten, också på en fast situation. Lasse Vibe gjorde ett av sina långa flacka inkast i 52:a minuten. Philip Haglund nickskarvade till Kjetil Wæhler som kom rusande omarkerad vid bortre stolpen.

– Jag har sagt till mig själv inför var matche att det är på tiden att göra mål. Att det kom två i dag är väl lite för mycket egentligen, säger Kjetil Wæhler till Radiosporten.

Åtvidaberg hade bollen lika mycket som Blåvitt men det ledde sällan till något. Det var Göteborg som skapade farligheterna och till slut blev det en bekväm hemmaseger som lätt kunde ha varit större.

Den nye dansken Lasse Vibe gjorde också sin karriärs första allsvenska mål när han i samspel med Sam Larsson kontrade in 3-0.

IFK Göteborg suger sig kvar i allsvenskans topp medan Åtvidaberg dalar i tabellen. Detta var östgötarnas sjunde match i rad utan vinst.

– Det är givetvis tungt. 3-0 är klara siffror, men det är bara att erkänna att dom är bättre i dag och vi kom inte alls upp i den nivå som vi hade hoppats på, säger Åtvidabergs Daniel Hallingström.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Patrik Ljunggren
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista