"Andrew" heter egentligen någonting annat. Foto: Adam Samara/P4 Sveriges Radio Göteborg

23-årige Andrew lever på gatan i Göteborg

1:19 min

Rumänske Andrew är bara en av de många EU-migranter som kommit till Göteborg i hopp om ett bättre liv. I stället sover han på gatan och försörjer sig på att panta burkar. I dag tar sociala resursnämnden emot frivilligorganistationer för att diskutera läget.

Många av de fattiga EU-migranter som kommer till Göteborg sover på gatan och den stora frågan är var de ska värma sig under den kommande vintern. Och vem som ska bekosta det.

I dag tar Göteborgs sociala resursnämnd emot frivilligorganistationer för att diskutera läget för den växande gruppen fattiga Eu-migranter i Göteborg.

Vi träffar 23-årige Andrew som kommit hit från Rumänien.

Var sover du på nätterna?

– Ute. Ute på gatan, säger 23-årige Andrew.

Precis som många i hans situation, så sover Andrew på gatan. Han kom hit från ett fattigt Rumänien för att skapa sig ett liv, säger han. Han kom i tron om att han skulle hitta jobb i Göteborg, men möttes av en helt annan verklighet.

– Jag vill bara ha ett normalt liv. Ett jobb. Jag begär inte mycket. Men det är svårt, säger Andrew.

Han försörjer sig huvudsakligen genom att samla burkar och flaskor.

– Vi brukar oftast leta burkar och flaskor. För att panta dem. Vi har inte mycket till val, säger han.

Det är en försörjning som blivit svårare i takt med att fler EU-migranter kommit till Göteborg. Och just nu har Andrew svårt att se en framtid i Sverige.

– Just nu ser jag inte mycket till framtid. Jag vet inte vad jag har för val. Jag kan inte se någon framtid, säger Andrew.

Fotnot: Andrew heter egentligen någonting annat.

Adam Samara
adam.samara@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista