Polisen har spärrat av platsen för dödskjutningarna i Biskopsgården. Foto: Helena Sällström/P4 Sveriges Radio Göteborg

Två skjutna till döds i Biskopsgården

1:19 min

Två personer, en 17-åring och en 28-åring, sköts till döds på Väderilsgatan i Biskopsgården på Hisingen på onsdagskvällen. Fortfarande har ingen gripits misstänkt för dödsskjutningarna.

Skottlossningen skedde på Väderilsgatan i Biskopsgården på Hisingen strax före klockan 22 på onsdagskvällen. De båda skjutna, en 28-årig man och en 17-årig kille fördes allvarligt skadade till sjukhuset. Vid 00.30-tiden meddelade polisen att de båda hade avlidit.

Polisen uppgav att akutmottagningen på Sahlgrenska stängdes i samband med händelsen, men enligt tjänstemän i beredskap på Sahlgrenska sjukhuset har akuten varit öppen för vårdsökande. Den polisiära närvaron är hög.

Johan Ljung på polisens länskommunikationscentral i Västra Götaland säger till Sveriges Radio att polisen nu har en stor insats som jobbar med detta.

– Vi hör vittnen på platsen och letar och söker med hund och helikopter, sa Ljung under natten till torsdagen.

Fortfarande på torsdagsmorgonen har ingen gripits misstänkt för dödsskjutningarna. Polisen rubricerade händelsen först som försök till mord alternativt dråp, men ändrade rubriceringen till mord alternativt dråp efter att de båda avlidit.

Västekot/Helena Sällström
vastekot@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista