Polisens presstalesman Björ Blixter vill inte dra några slutsatser om onsdagens skottlossningar går att koppla samman med tidigare händelser. Foto: Helena Sällström/P4 Sveriges Radio Göteborg

Viki hörde dödsskjutningarna från sitt hem

1:07 min

Strax före klockan 22 på onsdagskvällen hörde Viki plötsligt hur någon började skjuta i hennes kvarter. På några minuter fylldes bostadsområdet av polisbilar, ambulanser och helikoptrar.

Viki bor nära platsen för skottlossningen på Väderilsgatan i Biskopsgården. Hon hörde skotten på onsdagskvällen.

– Jag hörde alla de här skottlossningarn i går. Det var riktigt skrämmande. Jag hörde en skottlossning och sedan flera stycken efter varandra. Min man trodde att det var smällare och fyrverkerier blandat med skottlossningar, men jag tänkte att det inte fanns någon möjlighet att det var det, säger Viki.

Vad såg du när du tittade ut?

– Jag hängde i fönstret, lite nyfiken som man brukar vara ändå. Det var en massa blåljus. Jag såg en massa polisbilar och en civil också. Det gick riktigt snabbt och det kom flera ambulanser och helikoptrar och jättemycket blåljus. Helikoptrarna har man nästan vant sig vid, det har vi ofta i Biskopsgården, tyvärr. Det var fruktansvärt, säger Viki.

Skottlossningen skedde på Väderilsgatan i Biskopsgården på Hisingen strax före klockan 22 på ondagskvällen. Två personer, en 28-årig man och en 17-årig kille, skadades allvarligt och fördes till sjukhus. Vid 00.30 uppgav polisen att de båda hade avlidit.

Johanna Storm/Helena Sällström
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista