1 av 3
Högen med blommor och kort växer vid platsen för dödsskjutningarna. Foto: Helena Sällström/P4 Sveriges Radio Göteborg
2 av 3
Hundratals människor har samlats vid platsen där två unga människor förlorade sina liv på onsdagskvällen. Foto: Epp Anderson/P4 Sveriges Radio Göteborg
3 av 3
Hundratals människor har samlats för en minnesstund. Foto: Helena Sällström/P4 Sveriges Radio Göteborg

Stor minnesceremoni i Biskopsgården

"Folk har ett behov av att prata om det som har hänt"
2:23 min

Den mördade 17-åringen var bosatt i det område där dödsskjutningarna inträffade i går kväll. Vid lunchtid samlades hundratals människor för att hålla en minnesceremoni. På Sjumilaskolan är flaggan hissad på halv stång.

Hundratals människor i alla åldrar samlades vid lunchtid på torsdagen på Väderilsgatan i biskopsgården för att hedra minnet av den 17-årige pojke som miste livet i en skottlossning sent på onsdagskvällen.

Högen av blommor och kort fortsätter att växa på mordplatsen.

– Folk har ett behov av att prata om det som har hänt. Det är många som har hört eller sett saker. Det är förfärligt. Det skulle ju kunna träffa andra människor, vem som helst, säger Solveig Svensson som leder de sex personerna från Biskopsgårdens lokala krisstödsgrupp som går runt för att finnas till hands för Biskopsborna.

Janna Atta kände den mördade 17-åringen. Hennes barn gick i förskola med honom i slutet av 1990-talet. Hon träffade honom senast i går.

– Jag frågade honom hur det går för honom och han hade börjat jobba, sa han. Det känns tufft, säger Janna Atta.

Epp Anderson/Västekot
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".