1 av 2
Fläckar på golvet i ett patientrum på en av vårdcentralerna. Foto: P4 Skaraborg.
2 av 2
Karin Hassel på närhälsan Norrmalm och vårdcentralschefen Åsa Breman - båda misssnöjda med städningen. Foto: P4 Skaraborg.

Fortsatt snuskigt på vårdcentralerna

1:41 min

Vårdcentralschefer i Västra Götaland är missnöjda med städningen. I slutet av förra året kunde P4 avslöja att flera chefer i regionen ansåg att deras vårdcentraler var så smutsiga att de riskerar att sprida smitta. Och sedan dess har det inte blivit så mycket bättre.

På vårdcentralerna Norrmalm och Billingen i Skövde är golvet i patientrummen alldeles prickigt av bruna fläckar. Åsa Breman är vårdcentralchef på Närhälsan Billingen.

– Man får ju många gånger frågan från patienter, de tycker det är otäckt. "Städar ni inte här?", säger vårdcentralchef Åsa Breman när hon visat fläckarna på golvet i patientrummet.

Enkäten vi tog del av i slutet av förra året visade på ett missnöje med städningen på vårdcentralerna. Men när regionen genomförde en ny enkät i våras angående städningen visade det sig att missnöjet fortfarande är stort.

I Skaraborg är mer än hälften av de som svarat missnöjda med den lokalvård de fått den senaste månaden. I kommentarerna tas smittoriskerna upp även den här gången. Vägg i vägg med Närhälsan Billingen ligger Närhälsan Norrmalm, där Karin Hassel är vårdcentralsföreståndare. Även där är det massor av bruna fläckar på golven.

– Det hade ju varit tråkigt om patienterna skulle bli drabbade av det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista