Högen av blommor och kort fortsätter att växa. Foto: Helena Sällström/P4 Sveriges Radio Göteborg

Uniformerad polis ska skapa trygghet i Biskopsgården

2:02 min

Polisen har ännu inte fått in några avgörande tips för att lösa onsdagens brutala dubbelmord i Biskopsgården. Därför kommer man i helgen att knacka dörr i området kring Väderilsgatan, där morden skedde.

– Vi har ingen gripen ännu och ingen formellt misstänkt heller. Vi håller på med alla tänkbara utredningsåtgärder för att komma fram till en förövare. Vi kommer att knacka dörr i området i helgen, säger Polisens presstalesman Björ Blixter.

Har ni extrainsatser i helgen?

– Vi har förstärkt tillsynen för att skapa trygghet just i det här aktuella området, med uniformerad synlig polis. Sen har vi spaningsinsatser och försöker lösa detta så fort det går, säger Björ Blixter.

Kan ni säga någonting mer om vad det handlar om?

– Vi har ett hum om det, men vi får behålla det för oss själva. Jag vill inte utveckla det resonemanget. Det har med olika gäng och företeelser att göra. Det ingår i den problematiken som vi har haft de senaste åren, säger Björ Blixter.

Polisen vädjar nu till allmänheten om tips för att kunna hitta den eller de som är skyldiga till det brutala dubbelmordet i onsdags kväll.

– Vi måste ha hjälp med detta. Syftet är ju hjälp till självhjälp och få det lugnt och fint i bostadsområdena. Det här är ju helt oacceptabelt, säger Björ Blixter.

P4 Göteborg
vastekot@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista