1 av 2
Alejandro Martinez, Aftab Soltani och Patrik Karlsson är medlemmar i förortsorganisationen Pantrarna. Foto: Lasse Nilsson/P4 Sveriges Radio Göteborg
2 av 2
Utredningen kring dubbelmorden i Biskopsgården fortsätter. Foto: Helena Sällström/P4 Sveriges Radio Göteborg

Sorg och chock präglar Biskopsgården

1:28 min

Arbetet för att hitta den eller de som ligger bakom det brutala dubbelmordet i Biskopsgården fortsätter. Polisen vill inte gå ut med några detaljer kring utredningsläget. Biskopsgården är ett område i sorg.

Utredningen kring dubbelmordet i Biskopsgården fortsätter. I dag gjorde polisen en husrannsakan i en lägenhet vid Väderilsgatan, där morden ägde rum. Polisen vill inte bekräfta om det har med mordutredningen att göra eller inte.

– Det känns ju som det finns någon form av chocktillstånd, och en sorg och en ledsamhet, säger Christer Jonasson, som jobbar med stadsdelen Västra Hisingens lokala krisstödsgrupp.

Det märker du och dina kollegor när ni möter folk?

– Ja det ser man ju här ute i området.

Inför i kväll och i helgen fortsätter arbetet med att ge stöd för de som känner att de behöver det.

– Vi har ju sett till att det ska finnas lokaler och träffpunkter uppe på många ställen ute i stadsdelarna, att vi med hjälp av föreningsliv och samfund, ge möjlighet just för att träffas och sätta sig ner och få prata, säger Christer Jonasson.

Alejandro Martinez är medlem i förortsorganisationen Pantrarna som har 150 medlemmar, många av dem i Biskopsgården.

– Vad vi behöver är satsningar på välfärden, med det menar jag att vi behöver en bättre skola, och bättre vård och sådant, men även fler arbeten. Folk är arbetslösa och speciellt i förorten. Folk måste överleva och om det inte finns lagliga sätt att göra det kommer de att överleva på de sätt de känner till eller som är tillgängliga. Men framför allt mindre militarisering av förorterna, vi behöver inte mer poliser. Tvärtom vi skulle behöva fler politiker som gick på gatorna och pratade med folk och visade sig, säger Alejandro Martinez.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista