Här bröt sig polisen in. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix

Familjen kräver svar

Polisens piketstyrka slog i eftermiddags till mot en lägenhet i Biskopsgården där dubbelmordet inträffade på onsdagskvällen. Nu kräver familjen som bor i lägenheten en förklaring.

När den 16-årige pojken i familjen kom hem till lägenheten i Biskopsgården efter skolan var dörren uppbruten, eftersom piketpolis varit där tidigare.

– Varför har de gjort detta? Vi har aldrig haft något med polisen att göra. Det är ett amatörjobb av polisen, det kan jag lova dig. Jag vill ha en förklaring till vad som har hänt. De kan inte bara komma in så här, säger pojkens pappa till TT.

Han är mycket upprörd och han har krävt att de skulle komma dit och förklara för honom vad som hänt. Han har ringt polisen flera gånger, utan att någon gett en förklaring.

– De säger bara att vi får vänta tills de kommer och vi får inte gå in. Detta är skrämmande, säger han till TT.

– Om de inte vet vad de ska göra får de kontakta polisen och ansvarig utredare. Det kommer säkert att bli klarhet i situationen, säger Jenny Widén, presstalesman vid Göteborgspolisen, till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".