Veronica Torrico. Foto: Linn Ohlsson/Sveriges Radio

"Det känns inte tryggt"

1:25 min

Skjutningen i Hammarkullen i går kväll oroar de boende. Det var en man född på 90-talet som vid halv tio-tiden sköts med flera skott vid Hammarkulletorget. Fyrabarnsmamman Veronica Torrico var på väg hem precis när det hände, och nu funderar hon på allvar på att flytta från Hammarkullen.


Det var vid halv tio-tiden igår kväll som larmet om skottlossning på Hammarkulletorget kom. En man i 20-års åldern hittades träffad av flera skott. Han fördes med ambulans till sjukhus, men hans skador ska inte vara livshotande. Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord alternativt dråp och sökte under natten i området, men ännu är ingen misstänkt gripen. Polisen tror inte att det finns något samband mellan skottlossningen igår, och dödsskjutningen i Biskopsgården i onsdags.

Veronica Torrico bor med sina barn i Hammarkullen. Hon är efter gårdagen osäker på om hon vill bo kvar.

--Jag har tonåringar som går ut. Det var det första jag tänkte. Det känns inte bra, jag var tvungen att ringa barnen och kolla var de var. Efter det tänkte jag direkt "nej, jag måste flytta härifrån". Det känns inte tryggt, säger Veronica Torrico. Linn Ohlsson
linn.ohlsson@sverigesradio.seGrunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista