Sven Alhbin, chef för länskriminalpolisen i Västra Götaland. Foto: Lasse Nilsson/P4 Sveriges Radio Göteborg

Inget samband mellan skottlossningarna

1:27 min

Polisen tror inte att det finns något samband mellan skottlossningen i Hammarkullen i går kväll, och dödsskjutningarna i Biskopsgården i onsdags. Men man märker av av allt mer avtrubbad attityd hos de inblandade personerna i våldsbrotten.

– Vi ser inga som helst samband mellan skottlossningen igår och det som har hänt tidigare i veckan, säger Sven Alhbin, chef på länskriminalpolisen.

– Hammarkullen är ett av de områden i stan som vi har ögonen på för att försöka skapa trygghet. Vi har ingen möjlighet att förebygga på alla sätt. Vi hinner inte, vi får ingen förvarning om vart det går nästa gång. Hade vi jobbat med en konflikt så hade vi haft en mycket större möjlighet att förebygga, men det har vi inte. Men vi jobbar ju ständigt på det. Vi jobbar väldigt intensivt på att förebygga brott. Det är det viktigaste - att spara liv.

Mentaliteten hos personerna som är inblandade känns mer och mer likgiltig?

– Ja, jag delar den uppfattningen. Det är just det här att man verkar vara avtrubbad i att inse effekten i att man använder de här dödliga vapnen. Det är skrämmande, säger Sven Alhbin. 

Linn Ohlsson
linn.ohlsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista