Blodspår på brottsplatsen. Foto: Linn Ohlsson/Sveriges Radio

Man skottskadades i Lundby

1:09 min

I morse skottskadades en man som blev skjuten i benen. Det skedde i Lundby på Hisingen, men tror inte ha något samband med andra skottlossningar den senaste tiden.I onsdags sköts två män till döds i Biskopsgården och natten till igår blev en man skjuten i benen i Hammarkullen. Ytterligare en man sköts i Göteborg nu på morgonen, den här gången på Hisingen.

Polisen fick larmet om skottlossningen strax efter klockan sex. 
En man född i slutet på 80-talet har blivit skjuten i benet och har opererats under morgonen, men det ska inte vara någon fara för hans liv.

Skottlossningen skedde n
ära hållplatsen Gropegårdsgatan, där Toredalsgatan möter Strömstadsgatan. 

– Det är oroande att det börjar smälla här titt som tätt numera. Förr var det ju i Biskopsgården, och då tänkte man att det är långt borta. Men nu verkar det som att de skjuter här i området. Mina barnbarn är tre, åtta och sex år gamla, och man börjar undra om man vågar ta ut dem hit längre, säger en boende i området.

Skottlossningen i morse är den tredje i Göteborg den här veckan. I onsdags sköts två män till döds i Biskopsgården, och natten till igår sköts en man i benen i Hammarkullen.

Polisen ser i nuläget inget samband mellan skottlossningarna.

Händelsen i morse är rubricerad som grov misshandel.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista