Katrin Hansson, djurvårdare Barnens Zoo. Foto: Linn Ohlsson/Sveriges Radio

Sista dagen för säsongen på Barnens Zoo

1:24 min

Idag är sista chansen för i år att besöka Barnens Zoo i Slottsskogen, innan det stänger för säsongen och djuren går på semester.

– Det har varit en underbar, härlig säsong, med mycket barn som har hälsat på oss. Vi har inte märkt av så mycket att det har regnat, folk kommer hit ändå. Det har varit full besättning varje dag, säger Katrin Hansson, djurvårdare på Barnens Zoo. Nu stänger vi för säsongen idag, det roliga måste få ett slut också. Och djuren ska hem till sina repsektive hagar.

– På vintern har djuren semester. Våra djur gör tvärtemot vad andra djur gör - de jobbar under sommaren och har semester under vintern.

För några år sedan byggde ni om här i Barnens Zoo, och det blev ett lyckat projekt. Vad leker ni med för tankar inför nästa säsong?

– Vi har inga större planer på att bygga om, men någonting som vi testade i år var ett reptilrum, vilket var lyckat. Man har haft möjlighet att titta på snok, sandödla och vanlig svensk padda. Det har varit väldigt positivt, så vi gör en utvärdering på det för att se om vi ska återkomma med detta nästa år, säger Katrin Hansson.


Linn Ohlsson
linn.ohlsson@sverigesradio.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista