1 av 2
Foto: Linn Ohlsson/Sveriges Radio
2 av 2
Sven Alhbin. Foto: Linn Ohlsson/SR.

Polisen: Våldet trappas upp efter dubbelmordet

Länskriminalchefen: Hör troligen ihop med dubbelmordet
2:21 min

Ytterligare en skottlossning inträffade på Hisingen i Göteborg på söndagseftermiddagen. Vittnen berättar om många skott, som avlossades mitt bland lekande barn.

Polisen tror att dagens skjutning på Sommarvädersgatan i Biskopsgården har en koppling till dubbelmordet tidigare i veckan.
-Vi bedömer att det kan ha knytning till dödsskjutningarna i onsdags. Vi jobbar på det men vi kan inte svara mer på det nu, säger Sven Alhbin, tillförordnad chef för länskriminalen.

Motivet till skjutningen är en gammal konflikt mellan två rivaliserande gäng, tror polisen. Ett flerbostadshus besköts i dag och skott gick in i två lägenheter. Ett ögonvittne berättar för P4 Göteborg att beväpnade personer dök upp på moped.
- Det var många barn här och jag försökte sätta dem i säkerhet.

Ett annat vittne talar om oron över att bo kvar och om rädsla för ännu fler händelser.
- Men vi kan inte flytta, vi har ingenstans att flytta, säger han.

Flera personer är intagna på förhör, men ingen är gripen efter söndagens skjutning. Inte heller skadades någon. Men det upptrappade våldet oroar länskriminalchefen.
- Det är vettvilligt, säger Sven Alhbin, som hoppas att fler personer hör av sig till polisen och berättar vad de vet.

Hittills i år har det skett nära 30 kända skottlossningar i och kring Göteborg. I onsdags kväll dödades två män i Biskopsgården när dom sköts till döds. I fredags skottskadades en man i Angered och så i morse sköts en man i benet stadsdelen Lundby, som precis som Biskopsgården ligger på Hisingen.

Kommunstyrelsens socialdemokratiske ordförande Anneli Hulthén reagerar kraftigt och har kallat till ett extra kommunstyrelsemöte i morgon bitti.

Linn Ohlsson
linn.ohlsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".